نظریه ریسمان چیست؟
نظریه ریسمان تلاشی برای اتحاد دو پایهی مهم فیزیک (مکانیک کوانتومی و نظریه نسبیت انیشین) در قرن ۲۰ بود و در ابتدا وعده اثبات احتمالاتی را به فیزیکدانها داد، که در تصور آنها نمیگنجید. مانند وجود ابعاد دیگری در فضا، جهانهای هلوگرافی، جهانهای چندگانه و یا حتی سفر در زمان و … این نظریه یکی از فوق العاده ترین و بحث برانگیزترین ایدههای فیزیک بوده و هست.
نظریه استرینگ یا همان نظریه ریسمان، بیان میکند که ماده در حالت پایه، نه به شکل ذره، بلکه به شکل ریسمان است.
در درون این نظریه، رازهایی نهفته است که با استفاده از آنها میتوان بسیاری از مشکلاتی که فیزیکدانها قرنهاست با آن سر و کار دارند را حل کرد. از این رو به این نظریه “نظریه همهچیز” میگویند.
اثبات نظریه ریسمان در دنیای فیزیک و ریاضیات
اما چرا همچنان درباره این نظریه صحبت میشود؟! مگر غیر از این است که اثباتی در دنیای فیزیک برای آن پیدا نشده است؟ بله درست است. هر چهقدر زمان میگذرد ما به این دانایی خواهیم رسید که خیلی چیزها را نمیدانیم؛ نظریه استرینگ هم از این قاعده مستثنی نیست. نظریه استرینگ هنوز در هیچ آزمایشی اثبات نشدهاست و تنها حاصل گمانهزنیهای دانشمندان است.
این نظریه برپایه مفاهیم فیزیک است و فیزیک نیز خود از ریاضیات قدرت میگیرد. در ریاضیات چیزهایی وجود دارد که ما درستی آنها را بی چون و چرا میپذیریم. نظریه ریسمان هم یکی از اون چیزهایی است که در دنیای ریاضیات با عقل جور در میآید. بنابراین به همین دلیل است که بسیاری آن را پذیرفته و در پی اثبات فیزیکی آن هستند و بعضی هم آن را یک نظریه شکست خورده میدانند.
البته که نظریه استرینگ در توجیه بسیاری از پدیدههای پیچیده موفق بودهاست. یکی از مهم ترین آنها، کرم چالهها هستند.
کرمچالهها ذرات بسیار کوچکی هستند که چگالی بالایی دارند. آیا شما ویدیو مربوط به کرمچالهها را در ویکی لوپ دیدهاید؟ برای تماشای آن روی دکمه زیر کلیک کنید:
آهنگ پس زمینه واقعا زیاد هست و کیفیت ویدیو رو از بین برده